Početna strana | Registracija | Prijava
 
 
 
HNA kupio Ingram Micro Inc. za 6 milijardi $
Datum objave 08.02.2017
Untitled Document
 

HNA kupio Ingram Micro Inc. za 6 milijardi $

 

Jedna od najvećih akvizicija koja se dogodila u IT industriji prošle godine je akvizicija kompanije Ingram Micro Inc. od strane kineskog konglomerata HNA Group. HNA Group je kupila akcije kompanije Ingram Micro Inc. za 38,9 dolara po akciji, što ukupno iznosi oko 6 milijardi dolara. Po rečima Alain Monie‑a, CEO‑a kompanije Ingram Micro, zatvaranje ove transakcije predstavlja značajni korak napred na putu kompanije Ingram Micro ka rastu njihovog poslovanja i obezbeđivanja širokog dijapazona globalnih tehnologija i lancu isporuke servisa kompanijama širom sveta. Partnerstvo sa HNA Group je prilika da se ubrzaju razvoj i isporuka kako klijentima kompanije Ingram Micro, tako i kupcima na globalnom nivou.

 
   

Sa dobro uspostavljenom ekspertizom upravljanja lancem nabavke i širokim portfoliom tehnoloških rešenja jednostavnih za korišćenje, Ingram Micro predstavlja pravi primer strategije HNA Group investiranja u kompanije sa jakim pozicijama na tržištima u razvoju. Radeći zajedno, ove dve kompanije će stvoriti važne prilike da nastave širenje platforme za isporuku portfolija rešenja kompanije Ingram Micro, sa akcentom na regione u razvoju. Na ovaj način se korisnicima širom industrije nudi pristup novim tržišnim prilikama, a HNA Group je za korak bliža kreiranju globalnog provajdera rešenja u oblasti logistike, lanca nabavke i servisa.

Da podsetimo, Ingram Micro posluje u Srbiji od kraja 2015. godine, kada su na tržište naše zemlje ušli akvizicijom CEE divizije RRC grupe.

 
 
 
Posete 724
 
 
 
Demo laboratorija
Demo laboratorija
Je mesto gde su rođeni ideja i projekti. To je jedinstveno mesto gde je moguće praviti i testirati skoro sva hardverska i softverska rešenja.